1.
Listen to this audio and answer this question!
Tanah Lot is a well-known ... resort in Bali.
Correct Answer
B. Tourist
Explanation
The audio mentions "Tanah Lot" as a well-known place in Bali, implying that it is a popular destination for visitors. Therefore, the correct answer is "Tourist," as it describes someone who visits a place for leisure or pleasure.
2.
Listen to the audio. And answer the question!Based on the text, which statement is correct?
Correct Answer
A. Tanah Lot is a popular tourist resort in Bali.
Explanation
Based on the audio, the correct statement is that Tanah Lot is a popular tourist resort in Bali.
3.
Listen to the audio. And answer the question!Tanah lot has a very lovely view. 'View' has a similar meaning with ...
Correct Answer
A. Scenery
Explanation
The audio mentions that Tanah Lot has a very lovely view. The word "view" refers to what can be seen or observed. "Scenery" also refers to what can be seen, especially in terms of natural landscapes or surroundings. Therefore, "scenery" has a similar meaning to "view."
4.
Listen to the audio. And answer the question!Where is the Pura Tanah Lot?
Correct Answer
D. On a rocky hill
Explanation
The correct answer is "On a rocky hill". This means that Pura Tanah Lot is located on top of a hill made of rocks.
5.
Listen to the audio. And answer the question!The identification of the text is ....
Correct Answer
A. Tanah Lot is a well-known tourist resort in Bali
Explanation
The given text describes Tanah Lot as a well-known tourist resort in Bali. It mentions that it has a lovely scenery with a natural beach and rocks that enhance its beauty. Additionally, it states that there is a pura called Pura Tanah Lot located on one of the rocky hills.
6.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. The flower is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height."Rafflesia" is derived from the name of the British Governor General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Garden in Bogor. Though it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die. What is the suitable tittle for the text?
Correct Answer
C. Rafflesia Arnoldi
Explanation
The suitable title for the text is "Rafflesia Arnoldi" because the text provides information about the Rafflesia Arnoldi flower, including its size, origin of its name, and its unique characteristics such as its unpleasant smell and its effect on insects. The text also mentions that the plant was discovered by an Italian botanist named Beccary, but the focus is primarily on the Rafflesia Arnoldi flower itself.
7.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. The flower is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height."Rafflesia" is derived from the name of the British Governor General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Garden in Bogor. Though it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die.The identification of the text can be found in ....
Correct Answer
A. 1st sentence of paragraph 1
Explanation
The identification of the text can be found in the 1st sentence of paragraph 1. This sentence states that the rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world, which matches the information given in the question.
8.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. The flower is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height."Rafflesia" is derived from the name of the British Governor General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Garden in Bogor. Though it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die.Rafflesia arnoldi is unusual because of its.... size
Correct Answer
C. Big
Explanation
The given correct answer for this question is "Big" because the passage explicitly states that the rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It further describes its large size, mentioning that it is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height. Therefore, the flower's size is what makes it unusual.
9.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. The flower is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height."Rafflesia" is derived from the name of the British Governor General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Garden in Bogor. Though it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die. Which statement is correct based on the text?
Correct Answer
D. Berccary discovered Rafflesia Arnoldi
Explanation
The text states that the man who discovered the Rafflesia plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928. Therefore, the correct statement based on the text is that Beccary discovered Rafflesia Arnoldi.
10.
The rafflesia arnoldi is the biggest flower in the world. It is unusual because of its large size. The flower is almost 100 centimeters in diameter and 140 centimeters in height."Rafflesia" is derived from the name of the British Governor General, Sir Thomas Stamford Raffles, who once governed and built the Botanical Garden in Bogor. Though it is called Rafflesia after Raffles, the man who discovered the plant was Beccary, an Italian botanist who visited Sumatra in 1928.Rafflesia consists of two parts : the stick-like part which grows in the middle and the petals around and below it.While the flower is blossoming, it has a very unpleasant smell which affects insects, especially green flies. They seem eager to explore the flower. But if the flies touch the bottom part of the sticklike centre, they die. The word 'They' in the last paragraph refers to ....
Correct Answer
A. The green flies
Explanation
The word 'They' in the last paragraph refers to the green flies.
11.
Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world. It is comparatively small and slender. It's about 1.7 meters high. Males have a single horn upto 10 inches in length. Females are usually hornless. Like other kinds of rhinoceros, javan rhinoceros eats grass and spends most time in water.Formerly the Javan rhinoceros lived in Myanmar, Indocina, the Malay Peninsula, Java, and Sumatra. It's now relatively scarce. People hunted them for their horns. We only find them in Ujungkulon, West Java now. The identification part of the text are found in ....
Correct Answer
C. The 1st sentence of the 1st paragraph
Explanation
The correct answer is the 1st sentence of the 1st paragraph. This sentence states that the Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world, providing the identification of the subject being discussed in the text.
12.
Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world. It is comparatively small and slender. It's about 1.7 meters high. Males have a single horn upto 10 inches in length. Females are usually hornless. Like other kinds of rhinoceros, javan rhinoceros eats grass and spends most time in water.Formerly the Javan rhinoceros lived in Myanmar, Indocina, the Malay Peninsula, Java, and Sumatra. It's now relatively scarce. People hunted them for their horns. We only find them in Ujungkulon, West Java now.Based on the text, which one of the following statements is correct?
Correct Answer
B. Javan rhinoceroses are rare animals.
Explanation
The correct answer is "Javan rhinoceroses are rare animals." This is supported by the information given in the passage that Javan rhinoceroses are one kind of rare rhinoceroses in the world and that they are now relatively scarce. The passage also mentions that people hunted them for their horns, which further suggests their rarity.
13.
Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world. It is comparatively small and slender. It's about 1.7 meters high. Males have a single horn upto 10 inches in length. Females are usually hornless. Like other kinds of rhinoceros, javan rhinoceros eats grass and spends most time in water.Formerly the Javan rhinoceros lived in Myanmar, Indocina, the Malay Peninsula, Java, and Sumatra. It's now relatively scarce. People hunted them for their horns. We only find them in Ujungkulon, West Java nowFemales are usually hornless.The word 'hornless' means ....
Correct Answer
D. Having no horn
Explanation
The word 'hornless' means having no horn. This means that females of the Javan rhinoceros do not have any horns, unlike males who have a single horn.
14.
Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world. It is comparatively small and slender. It's about 1.7 meters high. Males have a single horn upto 10 inches in length. Females are usually hornless. Like other kinds of rhinoceros, javan rhinoceros eats grass and spends most time in water.Formerly the Javan rhinoceros lived in Myanmar, Indocina, the Malay Peninsula, Java, and Sumatra. It's now relatively scarce. People hunted them for their horns. We only find them in Ujungkulon, West Java now.It is comparatively small and slender.What is the synonim of the underlined word?
Correct Answer
C. Thin
Explanation
The correct answer is "Thin" because the passage states that the Javan rhinoceros is "comparatively small and slender." This implies that it is not big or large, but rather thin in size.
15.
Javan rhinoceros is one kind of the rare rhinoceroses in the world. It is comparatively small and slender. It's about 1.7 meters high. Males have a single horn upto 10 inches in length. Females are usually hornless. Like other kinds of rhinoceros, javan rhinoceros eats grass and spends most time in water.Formerly the Javan rhinoceros lived in Myanmar, Indocina, the Malay Peninsula, Java, and Sumatra. It's now relatively scarce. People hunted them for their horns. We only find them in Ujungkulon, West Java now.It's now relatively ...(2nd paragraph).What does the word 'it' refer to?
Correct Answer
B. Javan Rhinoceros
Explanation
The word "it" refers to the Javan Rhinoceros. The previous sentence states that "It's now relatively scarce" which indicates that the subject being referred to is the Javan Rhinoceros.
16.
Mr. Supriyadi is a ________ teacher at our school. He is about 45 years ________ Most of his hair has turned white. By seven o'clock in the morning he is always in the school ________ and ready to teach. A cap on his ________ accompanies him when teaching. He is also known as a good ________ because he is really good at cooking
Correct Answer
sport
old
yard
head
cook, chef
Explanation
Mr. Supriyadi is described as a teacher who is about 45 years old and has white hair. He is always in the school yard and ready to teach by seven o'clock in the morning. He wears a cap on his head while teaching. Additionally, he is known as a good cook or chef. Therefore, the correct answers are "sport" to describe Mr. Supriyadi's profession, "old" to describe his age, "yard" to describe where he is in the morning, "head" to describe where he wears a cap, and "cook, chef" to describe his cooking skills.
17.
Rearrange the jumbled words to make a good sentence.
carefully - car - Mr. Supriyadi - his - drives - very - always.
Correct Answer
Mr. Supriyadi always drives his car very carefully.
Explanation
The given jumbled words can be rearranged to form a grammatically correct and meaningful sentence: "Mr. Supriyadi always drives his car very carefully." This sentence follows the correct word order and conveys the information that Mr. Supriyadi drives his car in a careful manner.